Dimnik iz nerjavečega jekla primeren tako za sanacijo kot za novogradnjo

Dimnik iz nerjavečega jekla je v primerjavi s klasičnim bistveno bolj vzdržljiv. Po zaslugi nerjavečega jekla se namreč kemični procesi, kot sta korozija in rjavenje, odvijajo precej počasneje. Material je odporen proti kislinam, ki nastajajo med izgorevanjem. Dimnik iz nerjavečega jekla je neprepusten, prav tako pa nerjaveče dimniške cevi kljub velikim temperaturnim spremembam niso občutljive na krčenje in raztezanje materiala. Tako hitro, kot se ogrejejo, se tudi ohladijo. Ob pravilni uporabi in vzdrževanju bo dimnik iz nerjavečega jekla vašemu ogrevalnemu sistemu zagotavljal dolgo življenjsko dobo.
Dimnik iz nerjavečega jekla predstavlja najboljšo rešitev za novogradnje, izdelava dimnika iz inoxa pa je vse bolj prisotna tudi pri sanaciji starejših dimnikov, ki so že tako dotrajani, da ne morejo več zadrževati ognja ali dima, in so zato nevarni.

Dimnik iz nerjavečega jekla Schiedelizdelava dimnika

Podjetje Dimniki Zupanc je pooblaščeni monter dimniških sistemov podjetja Schiedel, vodilne družbe na področju dimniških sistemov. Schiedel dimniki inox izpolnjujejo vse zahteve sodobnega dimnika, so zanesljivi in trajni v vseh pogojih obratovanja ter imajo kar 10-letno garancijo. Za varen in topel dom bodo poskrbeli Schiedel Prima plus dimniki, ki so namenjeni predvsem sanaciji dimnikov, troslojni dimniki Schiedel ICS pa so popolnoma prilagojeni montažnemu načinu gradnje.
Trislojni dimnik je sestavljen iz primarne notranje inox cevi, toplotne izolacije ter zunanjega inox plašča. Ker je dimnik toplotno izoliran, ga lahko postavimo tako na zunanji kot na notranji strani hiše. Po zaslugi posebnih stenskih nosilcev lahko dimnik postavimo tudi od prvega nadstropja navzgor. Primeren je za vse vrste goriva in za vse vrste kurilnih naprav. Zaradi serijske izdelave so troslojni dimniki inox tudi cenovno ugodni.

Izdelava dimnika zahteva premišljeno načrtovanjedimnik iz nerjavečega jekla

Izdelava dimnika je zahtevno delo, ki ga je treba načrtovati, še preden začnete z gradnjo hiše. Dimnik je namreč izredno občutljiv sistem in v primeru, da izdelava dimnika ni narejena v skladu s stroko, lahko to povzroči veliko škode. Celo ogrozi lahko človeško zdravje in življenja. Zato mora vse potekati v skladu z najvišjimi standardi in vključevati le vrhunske materiale. Le tako bo vaš dimnik zdržal dolgo, predvsem pa deloval varno.

Privoščite vašemu dimniku le najboljše in izberite dimnik iz nerjavečega jekla Schiedel. Izdelava dimnika, kot tudi njegova montaža, je enostavna in hitra, predvsem pa ugodna. Obiščite nas.