Obnova dimnika bo poskrbela, da bo dimnik še naprej deloval zanesljivo in varnoobnova dimnika

Obnova starega dimnika je zelo pomembna, saj se dimniki obrabljajo. Ker dotrajani dimniki ne morejo več zadrževati ognja ali dima, postanejo nevarni. Obnova dimnika bo tako zagotovila, da bo vaš dimnik znova pridobil učinkovitost, ki jo je imel ob izgradnji, obenem pa boste zagotovili tudi varnost vašemu domu in družini.
Glede na dotrajanost ali obseg poškodb sta možni dve sanaciji. Katera bo najbolj primerna, je odvisno od posameznega primera. Zato se je pred posegom dobro posvetovati s strokovnjaki.

Star dimnik – obnova dimnika z vgradnjo inox dimne cevi

Hitra in poceni je obnova dimnika, pri kateri v dimnik vstavimo inox dimno cev. Obnova dimnika z vgradnjo rostfrei tuljave je sicer dokaj hitra, vendar pa vam priporočamo, da se takšne obnove ne lotevate sami. Strokovnjaki bodo poskrbeli za profesionalno obnovo, zaradi katere bo vaš dimnik vašemu ogrevalnemu sistemu še naprej zagotavljal dolgo življenjsko dobo. Vas pa ne bo vedno znova skrbelo, kakšna bo cena sanacije dimnika.
Če so poškodbe dimnika preveč obsežne, pa žal hitra in poceni sanacija dimnika ne pride v poštev, saj je potrebno star dimnik zrušiti in zgraditi novega. Takšna obnova dimnika je dolgotrajna, cena pa je temu primerno tudi višja.

Kakovostna in ugodna obnova dimnika z dimniškimi sistem Schiedeldimnik obnova

Vas čaka sanacija dimnika, pa ne veste, kako bi se tega lotili? V podjetju Dimniki Zupanc vam predstavljamo rešitev, pri kateri je obnova dimnikov opravljena z uporabo Schiedel inox cevi za dimnike. Smo namreč pooblaščeni izvajalec montaže za dimniške sisteme podjetja Schiedel, ki se z dimniškimi sistemi ukvarja že vrsto let in je na tem področju vodilni proizvajalec v Sloveniji.
Inox dimniki Scheidel so univerzalni, zanesljivi in trajni v vseh pogojih obratovanja. Ker izpolnjujejo vse zahteve sodobnega dimnika so nerjavni dimniki vse bolj prisotni tudi pri novogradnjah. Pravilno zgrajeni dimnik predstavlja osnovo za nemoteno in dovolj učinkovito delovanje ogrevalnega sistema. Zato mu moramo še pred gradnjo hiše posvetiti dovolj pozornosti. V morebitno poznejšo sanacijo dimnika bi namreč morali vložiti precej več časa in denarja. Je pa izbira dimnika odvisna predvsem od tega, katero gorivo bomo uporabljali in kakšno kurilno napravo bomo vgradili.

Če je vaš dimnik potreben obnove ali če potrebujete novega, nikar ne odlašajte. Inox dimnik Schiedel je prava rešitev!