Priklop kamina na dimnik opravilo, ki ga je najbolje prepustiti strokovnjaku

Montaža in namestitev kamina, kamor je vključen tudi priklop kamina na dimnik, je danes precej enostavna. Zato niti ni presenetljivo, da se vedno več ljudi odloča za vgradnjo kamina. Kljub nezahtevni montaži, pa vam svetujemo, da priklop kamina na dimnik prepustite izkušenemu strokovnjaku.
Priklop kamina na dimnik je namreč opravilo, pri katerem se je treba držati vseh lokalnih, nacionalnih in evropskih predpisov (norm). Potrebno je paziti, da bo stik dimne cevi in dimnika izveden močno in neprepustno.

Priklop kamina na dimnik v skladu s predpisikako narediti dimnik za kamin

Kamin se na dimnik priključuje z standardno cevjo premera 200 mm, direktno na dimnik ali s kolenom 45° in podaljškom cevi. Dimenzije cevi so odvisne od priklopa kamina na dimnik ter dimenzije dimnika. Potrebno je paziti, da bo stik rozete in dimnika pritrjen čvrsto in neprepustno. Če je kamin oddaljen od dimnika, mora imeti podaljšana dimovodna cev ustrezen vzpon in ne sme biti daljša od 125 cm. Nujno potrebno je pustiti revizijsko odprtino za čiščenje dimnika, priključne cevi in kupole od saj. Tudi priključno koleno mora imeti revizijsko odprtino za čiščenje. Svetujemo vam, da naj bo dimnik opremljen tudi s komoro za zbiranje trdih materialov in produktov možne kondenzacije, ter da se nekaj postavi pred vhodom v kanal za dim, in sicer tako, da se dajo vrata enostavno odpreti in da je možno pogledati skozi neprepustna vrata.

Inox dimnik za kaminsko peč najboljša izbirapriklop kamina na dimnik

Za dimnik za kaminsko peč je izredno pomembno, da ustreza najnovejšim standardom ter da je v dobrem stanju, saj je končni člen vašega ogrevalnega sistema vašega doma. Na področju gradnje postaja dimnik za kaminsko peč iz nerjaveče pločevine standard. Gre namreč za material, ki se lahko hitro ogreje in hitro ohladi, je povsem tesen in odporen na kondenz ter ima posledično zelo dolgo življenjsko dobo.
Inox dimnik za kaminsko peč predstavlja najboljšo rešitev za novogradnje, zlahka pa nadomesti tudi starejše dimnike, ki so že tako dotrajani, da ne morejo več zadrževati ognja ali dima, in so zato nevarni.

Vas zanima, kako narediti dimnik za kamin oz. kaminski dimnik? Obiščite podjetje Dimniki Zupanc, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja - pa naj gre za priklop kamina na dimnik ali pa za inox dimnik za kaminsko peč. Vabljeni.