Sanacija dimnika – ali veste, kdaj jo je potrebno opraviti?Sanacija dimnika

Sanacija dimnika je nujna takrat, kadar je vaš dimnik dotrajan do tolikšne mere, da postane njegova nadaljna uporaba nevarna. Dimnik je kot sestavni del ogrevalnega sistema med najbolj obremenjenimi deli hiše, saj je njegova glavna naloga ustvarjanje vleka, s katerim omogoča zgorevanje in odvod plinov, ki pri tem nastajajo. Pri gradnji hiše moramo pomisliti tudi na to, kako bomo zgradili dimnik. Sanacija lahko reši mnoge težave, ki nam jih povzroča dimnik.

Kateri so tisti znaki, ki nam sporočajo, da imamo težave z dimnikom? 

Sanacija dimnika je v večini primerov neizogibna. Ali ste v bivalnem prostoru zaznali vonj po sajah? Ta je še posebej pogost takrat, kadar gre za starejši dimnik, grajen iz opeke. Do uhajanja vonja prihaja zaradi majhnih špranj na steni dimnika. Pozorni moramo biti tudi na vlago v obliki madežev, ki se pojavlja na steni našega dimnika, bodisi zunanji bodisi notranji. Velik problem nastane, kadar prične vlaga prodirati skozi steno dimnika. Najpogostejši vzrok za nastajanje madežev je dimnik, ki že v osnovi ni bil prilagojen vrsti goriva. Tudi v tem primeru bomo potrebovali sanacijo dimnika.
Dandanes je najpogostejša težava, zaradi katere je potrebno opraviti sanacijo dimnika prehod na ogrevanje s plinom, predvsem, ker je bil dimnik na začetku gradnje namenjen oziroma prilagojen drugim načinom ogrevanja.

Sanacija dimnika v našem podjetjuSanacija dimnika cevi

V podjetju Dimniki Zupanc vam nudimo obnove in sanacije dimnika, postavitev INOX dimnika, postavitev zidanega dimnika in priklop kamina na dimnik. Sanacija je opravljena profesionalno in strokovno, zato bodo z njeno pomočjo odpravljene težave, ki vam jih povzroča dimnik. Opravljamo tudi sanacije starega dimnika in sanacije dimnika s cevjo. Za vas opravimo tudi predhodni ogled in predračun sanacije, po katerem se (z vašo privolitvijo) dogovorimo za datum opravljene storitve. V kolikor potrebujete več podatkov o sami sanaciji dimnika, nas kontaktirajte s pomočjo kontaktnega obrazca, ki se nahaja na naši spletni strani. Z veseljem vam bomo podali vse potrebne informacije o sanaciji dimnika. Kontaktirate nas lahko tudi v primeru, da vas zanima cena sanacije dimnika. Kot smo omenili, opravimo predhodni ogled pred samo sanacijo dimnikov. Cena je glede na kvaliteto opravljene storitve nizka in dostopna našim strankam. Vabimo vas, da preverite ponudbo naših preostalih storitev in se odločite za tisto, ki jo trenutno potrebujete.